kis ⏜ kultúr⏜kalamajka

Pajéhali!

Pajéhali!

Moszkva felett 6.- Forgatás egy 16 emeletes lakóház tetején

2016. október 16. - lucullus

thumb_img_3815_1024.jpgIsmét a Moszkva24 TV csatornával forgattunk. Közeledik a forgatás vége (már csak egy csokoládégyár van hátra, és már most nagyon sajnálom, hogy vége lsez. Egészen belejöttem, nagyon élveztem - ez már a 4. napunk volt. Kirillről, aki a múltkor kalauzolt minket, most kiderült, hogy nemcsak sima roofer, hanem már egyenesen skywalker: azaz az a típus, aki felmászik a 300 méteres felhőkarcoló legeslegtetejére, vagy a Lomonoszov egyetem tetőcsillagára, meg hasonlókra. Ami már nem is evilági... Bődületes, teljességgel érthetetlen, és megmagyarázhatatlan....  A hogyant/miértet nem boncolgatom: de meg tudom érteni. Ez ugyanolyan sport és virtus, mint a hegymászás. Vagy 600 helyen volt már Moszkvában, elmondása alapján csak pár hely hiányzik neki  a kollekcióból: a Fehér Ház, vagy a Kreml/Vörös tér épületei. A Vörös tér falára egyszer felment, de "lekapcsolták", ezért amikor egy későbbi alkalommal jelentkezett önként havat lapátolni a Vörös tér épületeiről: akkor az arca alapján kiszúrták, és nem engedték tovább. Érik egy komolyabb interjú Kirillel, remélem, összejön!

És akkor a mi kocarúferségeskedésünkről. Ezúttal Kirill egy 16 emeletes házat javasolt, aminek a tetőtéri ajtaja azért volt nyitva, mert épp szerelési munkák folynak a tetőn, és egy csomó munkás járkált ki-be. (Alig voltunk feltűnőek egy tízfős tv stábbal, kamerákkal, állványokkal, egyéb apparatúrákkal....) Ebben a rooferkedésben az a jó, hogy csak kisétélsz egy ajtón, és eléd tárul egy teljesen más világ. A torkodban dobog a szíved, hogy vajon most mit fogsz látni? Folyót? Milyen nevezetes magas házakat? Vajon jó lesz az időjárás? Vajon sikerül majd jó fotókat készíteni? Amikor kilépsz a tetőre: lényegében megszűnik a lenti világ, illetve ez így nem teljesen igaz, hanem csak "követhetővé válik". Lentről nem látod át az egészet, minden zajos, és kicsi, fentről pedig minden más. Gyönyörű. Lélekemelő. Pazar. Olyan, mintha egy mozgókép menne le előtted, amit akár órákig láthatsz, illetve nem az a jó szó, hanem az, hogy "megfigyelheted". Te mindent látsz, téged viszont senki nem lát. Ily módon "kilesed a nagy város titkait". Nagyon elképesztő érzés. Már alig várom a következő tetőt! Még fotók:  

A bejegyzés trackback címe:

https://pajehali.blog.hu/api/trackback/id/tr211813113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása