kis ⏜ kultúr⏜kalamajka

Pajéhali!

Budapest felett 3. - A Sztálin dísztribün tetején

2009. május 01. - lucullus

 


Az Északi-sark, a Lánchíd teteje, a Góbi-sivatag, a Karib-tenger, a Levegő után ez volt a 6. különleges főzése Turóczi Gábornak az elmúlt három évben.
A már jól bevált, világhírű PAPRIKÁS CSIRKÉT, ami mindenhol megfőznek - ezúttal a Kaukázus egy jellegzetes pontján készítik majd el az autós rali keretein belül. Az eseményen Berényi Attila, a II. Kaukázus Rali főszervezője és Madary Orsolya, a Memento Park kommunikációs igazgatója is válaszolt a jelenlévők kérdéseire az idei versennyel kapcsolatos útitervről, újdonságokról. Mindamellett meg lehetett tekinteni az idei év néhány versenyjárgányát is. A főzést az RTL KLUB Fókusz c. műsora örökítette meg.

 

 

Bozartma

Hozzávalók (1-2 főre)

400 gramm csirkemellfilé
1 fej hagyma
kevés koriander zöldje
kevés petrezselyem zöldje
1-2 szál kapor
menta
1 kávéskanál sáfrány
kevés őrölt bors
csipet só
½ l víz

Elkészítés

* A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd beletesszük egy fazékba, és olaj nélkül, lefedve pároljuk.
* A párolás közben keletkező levet kimerjük, és beleöntjük egy másik edénybe.
* A megpárolt húshoz hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, a párolás közben keletkezett húslét, és még 10-15 percig pároljuk.
* Ezután hozzáöntünk kb. 1/2 liter vizet, és tízperces forralás után hozzáadjuk az apróra vágott koriander zöldjét, a petrezselyem zöldjét, a kaprot, a mentát, a sáfrányt, a borsot, a sót, és az első forrástól számítva még tíz percig főzzük.

(Az extrém helyre való tekintettel mi egy kicsit egyszerűsítettünk az ételen).