kis ⏜ kultúr⏜kalamajka

Pajéhali!

A blogról

2016. április 19. - lucullus

Nos akkor, Pajéhali!! Ó, de sok jelentése is van ennek az egyetlen orosz szónak: 

1. Induljunk el
2. "Kezdjünk el enni és INNI" (tószt)
3. Jurij Gagarin szállóigéje, amikor is elindult 55 éve, a "tuggyukhova"....

Nos ebben a szellemiségben egy kulturális idő- és térutazásra invitálok mindenkit a Világba, ahol különös hangsúlyt kap Oroszország és a Kaukázus. Kedvenc témáim az "utazás", "gasztró", "autós tájékozódási ralik", "szocio-kultúrkalamajkák", "emberek", "ipari letesitmenyek", "föld alatti folyók", "rooferkedés" (avagy tetőkön való mászkálás), és egyéb "urban exploring".  

A Facebook oldal itt, az Insta itt, a legtöbb külföldi képem meg itt elérhető).  

Ez a blog egyébként 2016. áprilisában indult: kezdetnek összemördzsöltem az Extrém Szakács kalandjaival és Lucullus BT orosz vonatkozású híreivel. Innentől kezdve pedig egyes szám első személyben tolom már a cuccot. (Az Extrém Szakács projektnek vége, a Lucullus BT viszont 2003 óta megállás nélkül megy.)

A Pajéhali! blogba "keleti", többnyire orosz vonatkozású tudósításuk, írások, élménybeszámolók kerülnek fel: hisz eddigi életem közel felét Oroszországban éltem le. Oroszországban városonként/régiónként próbálom meg a bontást, hisz ez a Föld legnagyobb kiterjedésű országa - két pont közt akár 8.000 km is lehet a távolság.  Máshol - országonként. Ugyanakkor, ahol valami nagyon különlegeset szeretnék bemutatni. - pl. Csernobil, Transz-Dnyeszteri Köztársaság, Dagesztán, Koszovó stb. vagy egyéb, esetleg "hivatalosan nem is létező helyet", vagy távoli szigetet - ott ezt megpróbálom külön jelölni. Remélem, minden átlátható, és érdekes lesz! A Travel Map linkben az összes utazást feltüntetem egy világtérképen. 

Jó szórakozást.