kis ⏜ kultúr⏜kalamajka

Pajéhali!

Pajéhali!

"Egy túrót!" Túró a környezetért - 1.

2020. május 03. - lucullus

 

A jövőben ide is kirakok majd mindenféle írást, arról, hogy épp mit is teszek a környezetért, mit látok, tapasztalok az utazásaim során ebben a témakörben. Azt gondolom, hogy apránként, de tudunk javítani a környezetünkért, a világért, magunkért. Legalább hetente szeretnék ilyesmit publikálni. Az "egy túrót!" azt szimbolizálja, hogy "egy túrót fogjuk ignorálni ezeket a problémákat!". 

Tegnap ezt osztottam meg a Face-n

"Mea culpa. A karantén egyik nagy negatívuma, hogy sajnos elég sok műanyagot és egyéb szemetet termelek most benne. Egyszerűen rá vagyok kényszerítve az étel-házhozszállításra. Ezt csak azzal tudom "valamelyest" kompenzálni, hogy a lehető legkisebb méretűre zsugorítom a szemetet össze, nem kérek műanyag evőeszközt, a boltban meg a lebomló csomagolást (vagy zéró csomagolást) keresem főleg. Vízből (amiből ugye sokat fogyasztok) üvegeset veszek. Több ételes műanyagot, egyéb üveget elmosok, és megpróbálok nekik új rendeltetést keresni. Nem tartozik szorosan ide, de igyekszem a jövőben minél jobban csökkenteni a víz- elektromos energia- laptop- teló- autó- repülő és metrohasználatomat is, nem vettem új ruhát egy ideje (ugye), nem használtam kb. egy hónapja dezodort, parfümöt, testápolót, fültisztíót - hanem csak szappant és kézfertőtlenítőt, és a testem köszöni, nagyon jól megvan. Emellett igyekszem a sok baromság mellett gyakrabban megosztani olyan hasznos videókat, mint a lenti. Tégy te is valamit a környezetedért! Most egyébként is a "megtisztulás" folyamata zajlik (a vírus negatív hatásai mellett), ezért nagyon jó lenne, ha most MINDENKI rátenne még egy lapáttal! Rengeteg apróbb-nagyobb jó dolgot tudunk csinálni, higyjétek el!"

És ezt a videót osztottam meg: 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pajehali.blog.hu/api/trackback/id/tr9815656814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása