kis ⏜ kultúr⏜kalamajka

Pajéhali!

Pajéhali!

Dinner in the Sky - főzés fellegekben

2007. április 20. - lucullus

kepernyofoto_2016-03-23_22_30_18.png

ELKÉSZÜLT A PAPRIKÁS CSIRKE AZ ÉGBEN
a világ egyetlen függő éttermében, Belgiumban

Paprikás csirke az égben

A tavaly április 20-án az Északi-sarkot paprikás csirkével meghódító Lucullus Baráti Társaság az egyéves évfordulót a világ egyetlen függő éttermében ünnepelte, az expedíciós lakoma rekonstruálásával. Turóczi Gábor, a gasztronómiai egyesület alelnöke és szóvivője több mint félszáz méter magasban készítette el a paprikás csirkét a belgiumi Zondhovenben felállított "Dinner in the sky" étteremben vasárnap délután.
Az esemény különlegessége volt, hogy idén ezen a napon nyitották meg az extrém főzőműhelyt a nagyközönség előtt. A happeninget a magasban függő étterem ötletgazdája, Quentin Jaboul, valamint az étterem technikai megvalósítója, David Ghysels celebrálta. A közel félórás, levegőben töltött lakoma gerincét főleg belga nemzeti ételek és francia borok alkották, de nagy sikernek örvendett az a magyar paprikás csirke is. Az étel mellé magyar pálinka is járt; a vendéglátók elismerő szavakkal nyilatkoztak a magyar italról. 
Az eseményt Kerényi Korinna fotóművész, valamint a Duna TV és a TV Paprika stábjai dokumentálták. A forgatócsoportokat a Malév és a Regina szállítmányozta.

Nemzetközi konyhafesztivál a magasban

A magyar paprikás csirke sikerén felbuzdulva a "Dinner in the sky" tulajdonosai meghirdették a „Nemzetek konyhája” programsorozatot, aminek keretében az étterembe hívnak jeles szakácsokat a világ minden tájáról, hogy elkészíthessék nemzeti ételeiket az érdeklődőknek. A szervezők tiszteletbeli vendégként a Lucullus Baráti Társasággal is számolnak a jövőben.

A "dinner in the sky" étteremről

A belgiumi Zonhovenben található "dinner in the sky" étterem 22 székből és egy 5 tonna súlyú asztalból áll, aminek alapterülete 45m2. Az üvegtetővel ellátott éttermet 160 tonnás daru emeli 50-70 méter magasba, ahol a biztonsági övekkel a székekhez rögzített vendégek akár 180 fokban körbeforogva élvezhetik a tájat lakomájuk befejezését követően. 

Együttműködő partnereink:

Malév, Regina Autókölcsönző, TV Paprika, Geochallenge.hu, Kerényi Korinna; Duna TV, Séd TV, Az Utazó, Deluxe.hu, Calipso.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pajehali.blog.hu/api/trackback/id/tr688648624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása