kis ⏜ kultúr⏜kalamajka

Pajéhali!

Pajéhali!

Zalameggyesen „akciózott”

2010. július 18. - lucullus

Turóczi Gábor „Extrém Szakács” a 62 lakost számláló Zalameggyesen készítette el neves Paprikás Csirkéjét, mely már a Föld számos jellegzetes helyét megjárta. Az eseményre a Zalameggyesi Falunap alkalmából került sor, ahová Szanyi Mária Judit polgármester asszony és a Sümegi Városi Könyvtár hívták meg. A főzés mellett az Extrém Szakács a helyi főzőverseny döntnökének szerepét is betöltötte.

 

 

 

 


Turóczi Gábor rögtön az I. Budapest-Nordkapp Tájékozódási Raliról érkezett Zalameggyesre, és nagy örömmel töltötte el az a szeretett, amelyet az ország egyik legkisebb településének a lakóitól kapott.
Veszprém-megye nem ismeretlen Turóczi Gábor számára, hisz tartott már „extrém” előadást Sümegen és Gógánfán, zsűrizett már a Balatonkenesei lecsófesztiválon, főzött Zánkán, Tihanyban és Balatonfüreden, valamint számtalanszor vendége volt a Balatonfőkajári Általános Iskolának is.

 

Paprikás Csirkével a Föld körül

Turóczi Gábor Paprikás Csirkét főz a világ jellegzetes (és javarészt extrém) helyszínein, így az Északi-sarkon, a Levegőben, a Lánchíd pillérének tetején, a Sztálin szobron, a Góbi-sivatagban, a Karib-tenger egy szigetén és autós tájékozódási ralikon. Hiszi, hogy „úgy lehet a legjobban megismertetni a magyarságunkat és kultúránkat külföldön, ha magyar ételt készítünk a Föld jellegzetes, lehetőleg nem mindennapi, extrém pontjain”.

 
Az eseménnyel kapcsolatban megjelent hírek: 

http://badacsony.net/?page=hirek&lang=hu&hir_lang=1&hir_akthely=55&hir_rovatid=89&hir_hirid=32264

http://www.balaton.hu/?page=hirek&hir_akthely=58&hir_rovatid=99&hir_hirid=32264

http://www.heviz.hu/index_heviz.php?page=hirdomping2&lang=hu&hir_lang=1&hir_akthely=114&hir_rovatid=219&hir_hirid=32264

http://www.kungos.hu/index.php?page=hirek&hir_lang=1&hir_akthely=145&hir_rovatid=348&hir_hirid=32264

 http://indexbalaton.hu/?page=cikk&hir_lang=1&hir_akthely=143&hir_rovatid=394&hir_hirid=32264

http://www.balatoninfo.hu/index.php?page=hirek&hir_akthely=70&hir_rovatid=248&hir_hirid=32264

 Veszprém-megyei Napló

A bejegyzés trackback címe:

https://pajehali.blog.hu/api/trackback/id/tr408648706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása