kis ⏜ kultúr⏜kalamajka

Pajéhali!

Pajéhali!

Moszkvai Mövenpickes csúcsfőzőkurzus

2013. október 03. - lucullus

pear2.jpgNa hát ezt is megéltük, hogy egy orosz gasztroújságtól (Khleb es Solj) kaptam meghívást egy orosz főzőkurzusra Moszkvában, ahol az Anton nevű orosz szakács francia konyhatechnikát ötvözte az orosz és európai alapanyagokkal, majd ehhez svájci ízeket varázsolt. Hiszen a Mövenpick fagylalt volt a pont az i-n. Anton szerintem őstehetség, zseniálisan kevert-kavart, és brutálisan jól eltalálta az épp aktuális fagylaltgombócot az ételhez. Érdekes este volt.

Na de mit ettünk?

Az első fogás egy tengeri sülthal volt zöldpesztós bundában (sóska, rukola, zöldalma, víz), hollandi mártással és rucolával, valamint limefagylaltgombóccal. A hal és a mártás kéz a kézben jártak, a zöldek keserűségét a lime fagylalt édessége, savanyúsága ellensúlyozta kiválóan.

A második fogás (arculcsapás lett volna), de nem volt az, mert az erdei bogyós fagylalt ellensúlyozta a hajdinarizottó brutális erős ízét, a ült marha spárgával megtűzdelve, berni mártással pedig ismét csak kéz a kézben járt. Hihetetlen kombináció.

A desszertért meghaltunk volna... Levelestészta megszórva szezámmal és mákkal, portóis-vaníliás karamellás alma, és karamellás Mövenpick. Jézusatyaúristen??? Mikor lesz ismét ilyenben részem??? Hihetetlen kaland volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://pajehali.blog.hu/api/trackback/id/tr328650358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása