kis ⏜ kultúr⏜kalamajka

Pajéhali!

Pajéhali!

Budapest-Csernobil rali

2009. december 29. - lucullus

 

 Az Extrém Szakács ezúttal a Chennai Event Management Ltd. által szervezett Budapest-Csernobil autós futamon indult el, hogy 3500 km megtétele mellett Európa utolsó kommunista államában, a Transz-Dnyeszteri köztársaságban Paprikás Csirkét főzzön. Az akció sikeres volt, de azért minden 200 méteren rendőrök figyelték minden egyes mozdulatát. Videofelvétel nem készült a főzésről. A főzés mellett számos helyi ételkülönlegességet kipróbáltunk Moldáviában, Romániában és Ukrajnában is.A verseny szervezőinek nem ez az első különleges kalandjuk: az ő nevükhöz fűződik a nagyszabású Kaukázus Rali (ahol már főztünk), a Hetes Busz projekt, a Trans Sahara Rally és az indiai Autoriksa Rally is. A versenyen magyar, angol, német és lengyel egységek is elindultak.

 

A Budapest-Csernobil Futam autós kalandtúra és verseny, amelyre minden kalandvágyó autóst várnak a szervezők. A túra útvonala Kelet-Európa egzotikus, az átlagos utazó által jórészt felderítetlen területein haladt át: Románián, Moldávián, a Dnyeszteren-túli Köztársaságon át Ukrajnáig. A résztvevőknek a tipikus „turistás” helyszínektől távol hamisítatlan élményekben volt részük, a 9 napos, 3500 kilométeres útvonalat a résztvevők saját maguk által kiválasztott járművekkel tették meg és a szervezők ajánlása alapján bármivel nekivághattak a motorkerékpártól a harckocsiig, a kisbusztól a lakókocsiig. A látnivalók közt a vodka- és kalasnyikovgyártól a világ legnagyobb borospincéjén és Európa utolsó leprakórházán át sok minden megtalálható volt az úton: érintették Európa utolsó kommunista államát, a gagauzok és csángók földjét, és Csernobilt is, hogy az út végén megünnepeljék az Ortodox karácsonyt. 

 


Budapest-Chernobyl Run 2009 nagyobb térképen való megjelenítése

A futamot a magyar BEERTEAM csapata nyerte, második a lengyel-magyar ATOMIC SEICENTO lett, míg a harmadik helyen a magyar VESZÉLYES VIDÉK csapat végzett.
 
 
További Információ

A bejegyzés trackback címe:

https://pajehali.blog.hu/api/trackback/id/tr278648728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása